De Regenboog

Groep 6A

Welkom in groep 6A

Groep 6B heeft één leerkracht: juf Krista.

Wat gebeurt er zoal in groep 6?
1. Bij handvaardigheid werken we in groepjes. Ieder groepje heeft een eigen activiteit, bijvoorbeeld linoleum snijden, hout bewerken, een pinata maken van papier maché, zeepsteen bewerken, van een conservenblikje een lichtje maken, breien, enz. Na ongeveer vier weken schuif je door naar een ander groepje.
2. We krijgen nu elke week huiswerk. Soms moet je topografie, aardrijkskunde, geschiedenis of geschiedenis leren. Of je moet tafels leren of thuis iets opzoeken of invullen, zoals wat je dagelijks eet of de stand van de electriciteitsmeter.
3. We gaan naar het Prinsenbos om te kijken welke diertjes er in het water leven.
4. We hebben 6 keer per jaar op vrijdag een techniekmiddag, we doen dan in groepjes van 2 allemaal proefjes of we bouwen. We vinden dat erg leuk om te doen.
5. In het voorjaar doen we mee aan het tuinbouwproject ‘Kas in de Klas’. We gaan dan naar een kas en bezoeken de veiling.
6. In de kinderboekenweek lezen we heel veel en zijn we met het thema bezig. We doen ook mee aan een leesproject van de bibliotheek, waarbij we in de bibliotheek allemaal vragen mogen stellen aan een schrijver of schrijfster.