bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief De Regenboog 27-10-2017

Beste ouders/verzorgers,

De volgende informatie willen we met u delen:

Controle broertjes/zusjes 2017-2018

Dit stukje info geldt voor ouders van een broertje of zusje van een van de schoolgaande kinderen, geboren tussen 1 oktober 2013 en 1 oktober 2014 

Wij willen controleren of wij alle broertjes/zusjes op een lijst hebben die geboren zijn tussen 1 oktober 2013 en 1 oktober 2014. Voor die kinderen worden voorrangsplekken gemaakt op school.

Als uw kind niet bij de onderstaande kinderen staat en het moet wel naar school tussen 1 oktober 2017 en 1 oktober 2018, dan graag een mailtje met naam en geboortedatum van het kind naar school aub.

 

Isis Duindam-Robin Vis-Jack Schut-Daan Zwaartman-Thijmen van Baalen-Stijn Koppert-Jelle v.d. Voort-Nout Groenewegen-Phebe v.d. Spek-Noud Hoogenraad-Scott van Yperen-Fien Moerman-Damiën Bruggeling-Amy Vis

 

Brillenactie

Het loopt nog niet storm met brillenactie. Als u oude (kinder)brillen hebt thuis en u wilt ze kwijt, dan kunnen ze in de hal in een doos gedaan worden. Mensen in Rwanda zullen er blij van worden.

Kinderwagens

kinderwagen.jpg

In de smalle kleutergang staan kinderwagens een vlotte doorstroom van ouders en kinderen soms danig in de weg. Wellicht is het een idee de kinderwagens iets door te rijden en in de grote hal te parkeren.

Bloon (leesoefeningen)

In de afgelopen jaren hebben kinderen, die wat extra oefening voor spelling konden gebruiken, regelmatig geoefend met Bloon. Zoals u weet zijn we sinds vorig schooljaar gestart met een nieuwe taal- en spellingmethode Staal. We hebben toen de lestijd voor taal en spelling behoorlijk uitgebreid.
Bij de methode Staal hoort een eigen specifieke manier van werken. Als u onderstaande link in google kopieert krijgt van de makers van de methode wat meer uitleg gegeven over Staal spelling:
https://youtu.be/BLz9FSXiBGA.
U ziet hier ook dat het niet de bedoeling is om extra thuis te oefenen.
Bloon past niet bij Staal spelling, die is gebaseerd op de methodiek van Jose Schraven. We gaan hier de kinderen dan ook niet meer mee laten oefenen.
Als het naast alle oefening in de klas toch nodig is dat uw kind extra oefening nodig heeft, dan neemt de leerkracht van uw kind hierover contact met u op, om daarbij gepaste oefeningen te doen.

BSO Okidoki

Als u interesse hebt in een BSO-plaats bij Okidoki, omdat de Regenboog-bso van Kwest vol zit, dan kunt u de bijgevoegde brief lezen: Download

Leestips 7 en 8

In het kader van leesbevordering zijn we gekomen aan leestip 7 en 8:

 

Leestip 7. Lees samen: in een vlot tempo
Lees de tekst samen met je kind hardop en zorg als ouder dat het tempo wat hoger ligt dan het normale leestempo van je kind. Zo ‘sleur’ je je kind mee.
Lees samen een boekje: eerst jij een pagina, dan je kind een pagina; of eerst jij een zin, dan je kind een zin.
Ga in de boekhandel of bibliotheek op zoek naar ‘samenleesboeken’. Dat zijn boeken die speciaal geschreven zijn om door een ouder samen met een kind gelezen te worden. Stukjes makkelijke tekst die je kind leest, worden afgewisseld met moeilijker tekst die jij als ouder voor je rekening neemt.

Leestip 8. Herhaald lezen en belonen
‘Herhaald lezen’ is wel een methode om het leestempo op te krikken: enkele dagen achter elkaar dezelfde tekst laten lezen en bijhouden hoe lang je kind erover doet. Gecombineerd met een beloningsysteem (stickers, lievelingseten koken, wat langer opblijven) is dit voor veel kinderen een effectieve methode

voorlezen.jpg

Vriendelijke groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

 
1/2D diverse
 
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2015 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden