bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief De Regenboog 12-10-2017

Beste ouders/verzorgers,

In verband met de studiedag van morgen, vrijdag 13 oktober, is de nieuwsbrief een dag eerder.

 

Leestip 5 en 6

We zijn alweer aan leestip 5 en 6 toe.

Leestip 5. Stel een leeskwartiertje in voor het hele gezin
Trek elke dag een kwartier tot een half uur uit waarin alle gezinsleden samen stil lezen uit hun eigen boek. Zien lezen doet lezen. Vijftien minuten dagelijks oefenen met lezen doet wonderen voor de leesvaardigheid. Geef hier altijd voorrang aan, ook als andere dingen om je aandacht vragen. Als je het oefenen laat schieten omdat het even slecht uitkomt, geef je de boodschap mee dat het lezen eigenlijk niet zo belangrijk is.

 

Leestip 6. Beperk lezen niet tot boeken
Heeft je kind een hekel aan boeken lezen? Geen probleem. Lezen kun je overal doen en teksten vind je overal om je heen: recepten, spelregels, reclamefolders, borden langs de snelweg, menukaarten, de ondertiteling op tv. Laat je kind de tekst voorlezen en prikkel het om informatie op te zoeken. “Hm, zouden we een regenjas aan moeten? Kun jij even het weerbericht lezen in de krant?” Ook computerspelletjes en apps zijn zeer geschikt, omdat kinderen het leuk vinden om daar mee bezig te zijn

BSO Okidoki

De BSO van Kwest op de Regenboog zit vrij snel vol. Over twee jaar gaan we aanbouwen vanwege de leerlingengroei en komt er hopelijk een ruimere BSO-gelegenheid bij.
Als alternatief hebben we voorlopig de BSO van Okidoki.
Via Okidoki kunt u zich aanmelden voor buitenschoolse opvang BSO op de Dalton basisschool aan de Savornin Lohmanstraat 1 in Naaldwijk".
Telefoon nummer Okidoki 0174-441510
Emailadres planning@okidoki-kdv.nl
Website: www.okidoki-kdv.nl
Tel. 06-47762569 locatie Savornin Lohman
Werkdagen: maandag, woensdag, donderdag.

De BSO van Okidoki is open op maandag, dinsdag en donderdag

Voorlezen bij de buren

De leerlingen van groep 8 hebben de allerjongsten van groep 1/2d als buren in de hal. In verband met de kinderboekenweek zijn de oudsten bij de jongsten gaan voorlezen. Dat leverde mooie plaatjes op. Hieronder ziet u daar een voorbeeld van.

voorlezen.png

Brillenactie

bril.jpg

Juf Gemma van Lieshout heeft via via contact gekregen met een Dr Noe uit Rwanda die oogarts is. Dr Noe neemt regelmatig brillen uit Nederland mee naar Rwanda. We weten bijna zeker dat veel ouders van de Regenboog in lades oude brillen hebben liggen. Als u die oude brillen kunt missen, dan kunt u ze in een bak doen die in de hal staat op één van de biepkasten.

Vooral kinderbrillen worden gevraagd. Wellicht heeft u kennissen en familieleden die mee willen doen aan de actie. 

Wij wensen u een fijne herfstvakantie toe,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

   
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2015 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden