bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief Regenboog 21-12-2017

Beste ouders/verzorgers,

 

Het volgende nieuws hebben we voor u verzameld:

Enquête voorschoolse opvang

We krijgen steeds meer de vraag of we ook voorschoolse opvang hebben tussen 07.30 en 08.25 uur. Daarom willen we met een enquête een behoeftepeiling doen onder de huidige ouders van de Regenboog en de ouders die nog met hun kind komen gaan. We hopen op uw medewerking.  

Klik hier om de enquête in te vullen.

Regenboog is niet vol

kinderen.jpg

Er blijft zich een hardnekkig misverstand de ronde doen in de wijken rond de Regenboog. Veel mensen denken namelijk dat de Regenboog vol zit. Dat is niet het geval. Wat is er dan wel aan de hand:

De lichting nieuwe kleuters van 2016-2017 is binnengestroomd. Dat zijn 56 kinderen. In augustus 2019 gaan deze kinderen naar twee groepen 3. In juli 2019 zijn dan juist twee groepen 8 (de huidige groep 7a en 7b) uitgestroomd, dus dat past weer mooi.

In 2017-2018 stromen 47 kinderen de school binnen. Deze kinderen gaan augustus 2020 naar twee groepen 3. Dan hebben we een lokaal tekort, omdat er dan maar één groep 8 vertrekt.

We hebben echter toestemming van de gemeente om 2 lokalen aan te bouwen en dat gaat makkelijk lukken voor augustus 2020. Mooi, het plaatje klopt weer.

Voor 2018-2019 hebben hebben we nu 34 aanmeldingen. Bij 40 aanmeldingen kunnen we de bekostiging van twee groepen 3 in 2021 aan.

We hopen dus vurig dat er nog 6 kinderen bijkomen voor 1 april 2018, anders zal er geloot moeten worden. Vanwege dat loten, denken mensen dat de school vol zit.  Als er geloot moet worden is het is dus alleen vol voor een bepaalde jaarlichting (in dit geval 2018-2019) en dat geldt juist niet voor een lichting van 40 of meer kinderen. Kortom voor deze lichting kunnen we juist nog meer leerlingen hebben.

We kunnen echter niet eeuwig blijven doorbouwen. Daar hebben we de fysieke ruimte niet voor, want in het park mogen we niet komen. Dus over een aantal jaar zal de school wel bij 30 aanmeldingen of meer moeten loten.

Als u op een verjaardag zit en men heeft het over de Regenboog, dan kunt u vertellen dat vol voor een bepaalde jaarlichting nog niet een volle Regenboog betekent.

Foto's

Er staan weer veel nieuwe foto's op de website www.regenboog.wsko.nl

Incasseren ouderbijdrage

Een berichtje van Patricia van Schie, penningmeerster van de oudervereniging:

 

Beste ouders,


Er is vertraging opgelopen om de ouderbijdrage te incasseren voor schooljaar 2017-2018. Op dit moment worden alle automatische incasso's gecontroleerd en in januari zal de ouderbijdrage van uw rekening worden afgeschreven.


Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact op met mij.

Groeten,

Patricia van Schie

Penningmeester oudervereniging

telnr: 06-42987780

patdamen@hotmail.comkerst.jpg

Heel hartelijk dank

Wat ben je toch gezegend als school met een actieve oudervereniging. Er is door deze mensen keihard gewerkt om de kerst tot een mooi feest te maken. Niets was te gek. De prachtige de versiering van de hal, de ontvangst bij het kerstdiner, het sneeuwkanonnetje, de versierde speelplaats etc. Beste mensen heel hartelijk dank. Het was af!

Daarnaast willen we alle ouders die met hun kinderen samen zo heerlijk gebakken en gekookt hebben hartelijk danken. Er schuilen veel goede koks onder de kinderen en de ouders.

Beste wensen

vuurwerk.jpg

Het team van de Regenboog wenst u fijne kerstdagen en een gezond 2018  toe.

 
algemeen Sint
 
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2015 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden