bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief Regenboog 12-04-2018

Beste ouder/verzorgers,

 

Het volgende willen we aan u kwijt:

 

Zorgen

In verband met de toename van het aantal leerlingen moet de Regenboog uitbreiden. De laatst bedachte optie is het maken van een stalen "tafel" over de speelzaal met daarop twee lokalen en wat spreekkamers. Daaronder is berging geprojecteerd en verdwijnen de garages van de speelplaats. We verwachten dat deze optie zal worden goedgekeurd door de gemeente, maar dan zijn we er nog niet, want bij bouwen hoort integraal een oplossing voor de toenemende parkeerdruk. Tevens wordt gekeken naar het aspect van verkeersveiligheid. Bij die twee aspectendaar zit hem nu de crux. Het kan niet zo zijn, dat er eerst gebouwd wordt en daarna naar parkeren en verkeersveiligheid wordt gekeken. Dat vinden wij ook en met ons de buurtbewoners, die zich uiteraard zorgen maken over nog meer verkeer en parkeeroverlast.

Afgelopen woensdagavond heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen buurtbewoners, de architect, een vertegenwoordiger van het bestuur en ondergetekende. Men geniet van de langslopende kinderen, de spelende kinderen in het park, maar men is het zat auto's op de oprit te vinden, ouders die parkeren op privéterrein en hardrijdende auto's door de straat. Daar hebben de bewoners absoluut een punt en juist de ouders van de Regenboog kunnen daar wat aan doen. De kiss-and ride-zone is ervoor bedoeld, dat u uw kind met een kus uit de auto zet en doorrijdt. Als u met uw kind mee naar binnen wilt, zet uw auto dan aub in de parkeervakken. Aan het einde van de Calsstraat is altijd plek. Bedenk eens, wat u ervan zou vinden als er steeds maar fout geparkeerd wordt voor uw deur.

De Regenboog heeft liever goede buren dan een verre vrienden.

We kunnen zoeken naar oplossingen tot we een ons wegen, maar de oplossing ligt echt bij u en alle andere brengers en halers.

U zult begrijpen, dat we het na de zoveelste oproep tot parkeren in vakken zat zijn. We kijken het nu een week aan, of deze oproep heeft gewerkt. Gaat het dan weer fout, dan zorgen we voor handhaving.

U snapt uiteraard, dat deze oproep alleen geldt voor hen die van zichzelf wel weten, dat hen deze schoen past.

Schoolvoetbal

Voor het eerst werd gevoetbald op de woensdagmiddag in plaats van de meivakantie. De meisjesteams werden tweede in de poule en je zag ze genieten van het spel. Coach Wilco en coach Richard bedankt voor de begeleiding en meiden bedankt voor jullie inzet voor het team en de school.

De jongens werden met een uitermate jong team toch poulewinnaar en dat mag gerust heel knap genoemd worden. Coach René bedankt voor de leiding. Op 25 april spelen de mannen de finaleronde op 's Gravenzande.

Schaken

IMG_9322.JPG

Afgelopen woensdag was Westlands kampioenschap schaken voor groep 3 t/m 5. Liefst 74 deelnemers waren er te tellen bij gastheer de Regenboog. Alle Regenboogdeelnemers willen we bedanken voor het meespelen. Tygo Marée werd heel knap tweede in de categorie groep 5.

Mad Science

Mad Science komt op school!
Binnenkort is het zover. Op dinsdag 24 april komt één van de Mad Science professoren een spectaculaire science show op De Regenboog geven. Hierna kunnen de kinderen van groep 3 t/m 8 zich opgeven voor de naschoolse wetenschap en techniek cursus.
Zij worden vanaf 5 juni iedere dinsdag, zes weken lang, meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties! Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als echte wetenschapper. Van lessen over geluidsgolven en het weer tot de wereld van magneten en optische illusies. Er komt van alles aan bod!
Na afloop van de show worden de inschrijfformulieren aan de kinderen meegegeven. LET OP! Inschrijven kan t/m zondag 20 mei en vol=vol. Nu al nieuwsgierig? Kijk dan op nederland.madscience.org of klik direct op het inschrijfformulier

Vriendelijke groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

 
Album
 
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2015 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden