bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 14-07-2019

Beste ouders/verzorgers,

 

Vanwege het nieuws van de verhuizing van de twee groepen 4 naar de Dalton in augustus 2020 is onrust ontstaan bij enkele ouders/verzorgers.

We kunnen ons voorstellen dat dat nieuws koud op uw dak valt, maar na lang overleg in het team is deze optie als minst slechte naar voren gekomen. Ook wij willen niet verhuizen, maar moeten van de gemeente. We hebben geëist, dat we met twee groepen wilden, omdat je anders als leerkracht eenzaam op een eiland komt te zitten. Dan kun je maar het beste twee parallelgroepen laten verhuizen voor een jaar. Dan kun je meer met elkaar delen.

 

We begrijpen ook dat u dan aan het probleem van schooltijden denkt als u kinderen in twee verschillende gebouwen zitten. Daar komen we wel uit met het inzetten van variabele schooltijden.

 

Ouders vragen ook waarom ze niet hebben mogen meedenken. Ik hoop dat u begrijpt, dat dat welhaast onmogelijk is, omdat ieder zijn eigen belangen heeft. Die knoop moest de school zelf doorhakken. 

 

Ook zijn er ouders die schrijvens, dat als ze dit van tevoren hadden geweten niet voor de Regenboog gekozen zouden hebben. Daar kunnen we ook nog inkomen, omdat er al die tijd plannen hebben gelegen voor uitbouw van de Regenboog. Wij waren ook zeer verrast dat ineens de gemeente haar keutel introk en vertelde dat de enige optie nog was intrek in de Dalton.

 

Als u nog vragen heeft, kom aub dan naar ondergetekende toe.

Rectificatie

Een oplettende ouder heeft in de nieuwsbrief van 12 juli wat foutjes gevonden:

De meivakantie is vanaf zaterdag 25 april 2020 i.pv. vrijdag 25 april 2020

De pinkstervakantie is vanaf vrijdag 29 mei 2020 ipv vrijdag 30 mei 2020

De vrije vrijdag van de kleuters is niet op 5 februari 2020 maar op 7 februari 2020.

 

Daarnaast vragen ouders zich af waarom is gekozen voor 10 vrije vrijdagen voor de kleuters in plaats van spreiding van die dagen over de week. Dat heeft voornamelijk te maken met kleuterleidsters die op die vrije vrijdagen gewoon moeten werken volgens hun werktijdfactor en dat dan doen bij een leerkracht die op vrijdag bapodagen (ADV) geniet. 

Vriendelijke groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

   
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2018 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden