bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief De Regenboog 29-09-2016

Beste ouders/verzorgers,

 

De volgende info hebben wij voor u:

Studiedag

Wilt u er aan denken, dat het vrijdag 13 oktober studiedag is voor de leerkrachten en derhalve alle kinderen vrij zijn.

Kinderwoorddiensten

In de bijlage een oproep van de werkgroep kinderwoorddiensten. Download

Leestips

In de komende nieuwsbrieven zullen wij jullie tips geven voor de leesbevordering thuis. Dit is niet zonder reden. Wij zien een daling van het leesniveau bij de kinderen. Om goed en vlot te leren lezen, is veel oefening nodig.
In de loop van het schooljaar – vooral in groep 3 en 4 – gaat het leestempo steeds meer een rol spelen. Blijft dit achter, dan krijg je als ouder vaak het verzoek specifiek met je kind op snelheid te gaan oefenen. Oefening baart kunst en dat is met lezen zeker het geval. Hoe meer ‘leeskilometers’ een kind maakt, hoe beter het zal gaan lezen. Maar hoe pak je dat aan op een manier die werkt en ook nog een beetje leuk is om te doen?
Het is belangrijk dat de kinderen allereerst begrijpen wat zij lezen. Het tempo lijkt misschien minder relevant, maar kinderen die te langzaam komen in een hogere groep in de problemen. Niet alleen bij lezen, maar bij alle vakken. Denk maar aan aardrijkskunde, geschiedenis en ook rekenen: kinderen moet gewoon heel veel lezen om de stof tot zich te nemen. Wie te veel tijd kwijt is met lezen, houdt te weinig tijd over om te leren of na te denken over de opgave. Daardoor zakken schoolprestaties over de gehele linie in, allemaal terug te voeren op dat lezen. Niet voor niets blijft tempolezen dus ook in de bovenbouw continu een punt van aandacht.
Als ouder kun je je kind op allerlei manieren stimuleren om met lezen bezig te zijn, want hoe meer je kind leest, hoe beter je kind gaat lezen. De komende weken ontvangt u tips voor thuis. Download

Oranje Containers

Bij de ingangen van de school vindt u oranje containers. Deze containers staan er in het kader van "Schoon Belonen". Een project met oa de Regenboog en de gemeente om pakjes drinken, flesjes en blikjes van het schoolplein en het veld te houden. Voor elke ingezamelde zak krijgen we € 2,50. Het belangrijkste is echter een stukje bewustwording bij de kinderen. Zij ervaren dat ze daadwerkelijk kunnen bijdragen aan een schoner milieu. 

"Westland ontmoet"

In het kader van Westland Ontmoet zijn 10 kinderen van groep 8 naar verzorgingstehuis 'De Hooge Tuinen' gegaan om petit fourtjes uit te delen aan de bewoners aldaar. Het is een buitengewoon gezellig onderonsje geworden tussen kinderen en bewoners. De kinderen kwamen vol met verhalen terug naar hun klas. Een buitengewoon mooie ervaring. Aan het einde van het schooljaar gaan we nog een keer met de hele klas naar een verzorgingstehuis.

petit fours.png

Vriendelijk groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

   
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2015 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden