bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief Regenboog 07-12-2018

Beste ouders/verzorgers,

 

Het volgende willen we aan u kwijt:

Juf Bernadette Persoon weg

Per 1 februari 2019 gaat juf Bernadette Persoon, na 26 jaar, de Regenboog verlaten. Ze gaat werken in Delft op de Herman Broerenschool met 8 kinderen die heel veel individuele zorg nodig hebben. Juf Bernadette zocht een nieuwe uitdaging en heeft de kans genomen die haar geboden werd. Van harte gefeliciteerd Bernadette.
Uiteraard moeten we zeer tot onze spijt Bernadette gaan missen, want waar vind je zo gauw een zo'n ervaren juf. Dat valt vandaag de dag met het lerarentekort zeker niet mee. We gaan ons best doen en als u nog iemand weet in uw kennissenkring, dan houden we ons aanbevolen.

 

WSKO-actie voedselbank

De meeste mensen zijn al weer druk met het plannen van het kerstdiner en het doen van kerstinkopen. Helaas zijn er gezinnen binnen het Westland waarvoor dit geen vanzelfsprekendheid is, omdat zij hiervoor de financiële middelen niet hebben. Gelukkig kunnen zij een beroep doen op de Voedselbank, die dankzij de vrijgevigheid en vrijwilligheid van Westlanders, voedselpakketten samenstelt voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.
Om deze gezinnen te helpen, gaan we met alle WSKO-scholen voedsel-pakketten samenstellen. Naast de hulp die we bieden, maken we kinderen bewust van het feit dat er ook dichtbij verscholen armoede is en dat we samen de verantwoordelijkheid dragen om in onze maatschappij te zorgen voor elkaar. Een teken van goed burgerschap, één van de kerndoelen van het basisonderwijs.
Wat gaan we doen?
Elke groep maakt een kerstpakket met levensmiddelen voor één gezin. De kinderen nemen zelf levensmiddelen mee en maken er een feestelijk pakket van. Als elk kind minimaal één product mee neemt, is de doos mooi gevuld. De leerkracht zal met de kinderen afstemmen wat er in de doos kan, zodat er voldoende variatie is. Uiteraard zijn alleen houdbare artikelen geschikt. In de bijlage vindt u een voorbeeldlijst.
De dozen worden op maandag 17 december naar de Voedselbank gebracht, zodat de kerstpakketten op tijd aan de gezinnen kunnen worden geleverd. De uiterste inleverdatum voor de levensmiddelen is woensdag 12 december, zodat we voldoende tijd hebben om er een feestelijk pakket van te maken.
We bedanken u bij voorbaat hartelijk voor uw medewerking en wensen u fijne feestdagen toe. Download

Kinderpostzegelactie

We zijn gebeld door een vertegenwoordiger van de kinderpostzegelactie, omdat we met 3 groepen € 8.840,- opgehaald hebben. Ze vond dat zeer bijzonder en we hebben er een certificaat van "superschool" aan overgehouden. Petje af voor verkopers en kopers!

Vriendelijke groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

   
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2018 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden