bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief Regenboog 09-03-2018

Beste ouders/verzorgers,

 

Het volgende hebben we voor u verzameld:

 

Het hoogbegaafde kind en ik

Donderdag 15 maart is een symposium over het bovengenoemde onderwerp op het ISW, Gasthuislaan 145, te 's Gravenzande. De entree is 10 euro. De avond begint om 18.45 en eindigt om 22.00 uur. Op de bar in de hal liggen kaartjes met daarop de sprekers.

Sociaal kernteam

Op 14 maart heeft Maaike v.d. Kamp van 08.30 tot 09.00 uur spreekuur op de Regenboog. Heeft u vragen over opvoeding of maakt u zich zorgen over uw kind, dan kunt u bij Maaike te terecht.

Schaken

We zijn apetrots op het schaakteam van de Regenboog, bestaande uit Tygo, Sven, Glenn en Wouter die bij het 41e Naaldwijks Schoolschaak Kampioenschap de wisselbeker voor beste Naaldwijkse basisschool hebben gewonnen. Bij de individuele klassering moeten we zeker ook de tweede plaats van Sven tussen 81 deelnemers vermelden.

Top mannen!

tn_DSC04548.JPG

Project toekomst

De stichting WSKO is met al haar scholen gestart met het project "Toekomst". Op verschillende wijzen worden kinderen in aanraking gebracht met vernieuwingen, onderwijs van de toekomst, 21ste-eeuwse vaardigheden, virtual reality etc. Als de leerkrachten u iets willen laten zien, dan nodigen zij u uit op school. Er is, in tegenstelling tot wat in de kalender staat, geen kijavond op donderdag 22 maart. Creaties van leerlingen van de WSKO en fotomateriaal kunt eind maart in het gemeentehuis aan de Verdilaan bewonderen.

De luizenmoeders

Wij zijn met de luizenmoeders die na iedere vakantie op maandagmiddag de kinderen pluizen. Helaas begint het clubje een beetje uit te dunnen doordat er elders verplichtingen zijn. Het zou daarom prettig zijn als er nieuwe ouders zich opgeven om te controleren. Dit is 5 keer per jaar op maandag na iedere schoolvakantie om 13.00 uur. Mocht u willen helpen dan kunt u zich opgeven bij juf Carmen (c.vanderknaap@regenboog.wsko.nl). U kunt als ouders ook helpen door uw eigen kind zelf regelmatig te controleren op hoofdluis. 

In groep 5 ontstond er een mooi initiatief door een tekort aan luizenmoeders. Er werden 17 kinderen zondagavond thuis gecontroleerd. Kinderen die op dat moment "luizenvrij" waren, werden doorgegeven in de groepsapp. Dit zorgde voor een hele korte controle in groep 5 waardoor de leerkracht snel door kon met haar les. Dit was zeer effectief!

 

Rust in de school

Wij zouden het prettig vinden als alle ouders van groep 3 t/m 8 buiten afscheid nemen van hun kind(eren). Het komt nog wel eens voordat ouders in de school blijven praten met elkaar of binnendoor van de ene naar de andere kant lopen. Wij vinden het belangrijk dat er rust is in de school.

 

Nooddeur

Wilt u de nooddeur in de hal niet meer gebruiken als in- en uitgang? Deze deur kan door wind hard dichtvallen. Bedankt voor de medewerking.‚Äč

Vriendelijke groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

 
Album
 
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2015 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden