bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief Regenboog 09-11-2018

Beste ouders/verzorgers,

 

Het volgende willen we aan u kwijt:

Uitnodigingen

In het AD stond afgelopen week een artikel over kinderen die niet of nauwelijks worden uitgenodigd voor kinderfeestjes. Stelt u zich eens voor hoe gekwetst en buitengesloten deze kinderen zich moeten voelen. Het is bij ons op school al regel, dat er geen uitnodigingen in de klas mogen worden uitgedeeld. Hoe moet je je namelijk voelen als kind als alle meisjes van de klas een uitnodiging krijgen behalve jij.

Misschien dat u er met uw kind eens over na kunt denken als de feestdatum nadert. Het voorkomt een hoop kinderleed.

images.jpg

In verwachting

download.png

Als de deur van je kantoortje open gaat en er stapt een juf binnen die de deur direct achter zich sluit, dan weet je het als directeur al. Een blijde boodschap kondigt zich aan. En ja hoor, stralend vertelde juf Cindy van groep 7 in verwachting te zijn. Op 6 mei gaat verlof in en begin oktober is zij weer terug. Wij wensen haar een mooie tijd en een wolk van een baby toe.

Je schiet daarna uiteraard ook in de oplosmodus. Hoe vinden we een juf voor groep 7? We hebben daar echter nog ruim de tijd voor. Misschien heeft u wel iemand in de vrienden- of kennissenkring die interesse heeft in de invulling van het bevallingsverlof. Al was het alvast maar tot de zomervakantie.

Schaken

Afgelopen woensdag werd op de Bernadetteschool het Naaldwijkse scholenschaakkampioenschap gespeeld. De jonkies van Regenboog 2 weerden zich kranig, maar moesten genoegen nemen met de laatste plaats. Regenboog 1 werd echter glansrijk kampioen van Naaldwijk en gaat nu door naar het Westlands kampioenschap. Alle deelnemers bedankt voor het hooghouden van de eer van de Regenboog. Petje af.

Ziektevervanging

Voorlopig sluipen we nog aardig langs de ziekenboeg met de leerkrachten, maar het kan zijn, dat er straks drie tegelijk ziek zijn. We hebben de zogenaamde plusleerkrachten lopen die de eerste opvang doen, dan kunnen we bellen naar collega's die die dag niet werken. Ook de interne begeleiding en de directie kunnen invallen, maar er zijn grenzen, want het werk loopt wel door. Als de nood echt heel hoog is, verdelen we geen leerlingen over de andere groepen. Dat vinden we een nutteloze maatregel waar geen klas beter van wordt. Uiteindelijk komen we dan bij het naar huis sturen van groepen. We beginnen dan bij de bovenbouw. Als we bijvoorbeeld geen vervanger hebben voor groep 4, dan gaat groep 8a voor een dag naar huis enz. Naar huis sturen is pas twee keer voorgekomen in 30 jaar, maar het aantal vervangers wordt wel steeds schaarser helaas, dus we moeten met calamiteiten rekening houden.

 

images (1).jpg

Vriendelijke groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

   
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2018 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden