bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief Regenboog 07-09-2018

Beste ouders/verzorgers,

 

De volgende info hebben we voor u:

 

Niet meer douchen

Na lang wikken en wegen heeft het team besloten dat er na de gymles niet meer gedoucht gaat worden. De voornaamste reden is privacy. Kinderen ontwikkelen zich lichamelijk heel verschillend. Het ene meisje heeft alles erop en eraan en wil dat niet laten zien in de kleedkamer en het andere meisje zit al dik in de puberteit, maar heeft daar nog geen uiterlijke kenmerken van en wil dat liever ook niet laten zien. Een aantal kinderen wil daarom niet douchen. Daarnaast zijn er de telefoontoestellen. Je hoort regelmatig in den lande van onethisch gebruik van de camera in kleedkamers. Het bovenstaande wegende heeft ons doen besluiten dan soms maar eens een luchtje te accepteren in de klas.

Wij willen u vragen de kinderen een klein handdoekje mee te geven om hoofd en oksels af te drogen. Indien gewenst kan een deoroller meegenomen worden. Spuitbussen zijn verboden.

Wellicht interessant

Op zaterdag 15 september 2018 organiseert het Erasmus MC de Nationale Traumadag. Op deze open dag kunnen bezoekers alles te weten komen over de zorg voor patiënten na een ongeval. Buiten, in het museumpark, zijn onder andere de traumahelikopter, ambulances en brandweer aan het werk te zien. Binnen, in het Erasmus MC, laten alle afdelingen en organisaties die gemoeid zijn met de zorg voor gewonde patiënten iets van hun werk zien.

 

We hebben ons uiterste best gedaan om de Nationale Traumadag zo interessant mogelijk te maken voor bezoekers van alle leeftijden, waarbij we er voor hebben gezorgd dat er voor jonge en wat oudere kinderen een hoop te doen is, bijvoorbeeld:

 

- Laat je lievelingsknuffel door de dokter onderzoeken in het teddyberenziekenhuis

- Ga op de foto als chirurg op de operatiekamer

- Haal je pleisterplak diploma bij de verpleegafdeling

- Laat je arm in het gips zetten op de gipskamer

- Oefen samen met de fysiotherapeut in de oefenzaal

- Laat een wondje schminken op je arm of gezicht

- Leer zelf een botbreuk behandelen met een plaat en schroeven

 

Kijk voor meer informatie ook eens op: http://www.erasmusmc.nl/traumadag2018

 

We willen u hierbij vragen om deze dag bij uw leerlingen en hun ouders onder de aandacht te brengen.

 

Alvast hartelijk dank,

 

Met vriendelijke groet,

 

Dr. Mark van Vledder

 

Traumachirurg

Erasmus MC

Schaakinfo

Onder leiding van Ard Dekker zijn we in groep 5 weer gestart met het leren schaken. Ard laat in een flyer het onderstaande aan u weten:

 

De Westlandse Jeugdschaakflyer!
Het schaakseizoen gaat nu van start. Op de Westlandse Schaakflyer voor de jeugd, op www.westlandschaakt.nl, staat voor iedereen wel iets interessants:

1. Op een club schaken? Maandag 9 september beginnen Schaakmat Westland en Lierse weer hun wekelijkse clubavond om 18.30 uur.

2. Gewoon zelf weer lekker aan de slag met Chessity? Er komen dit weekend examens en diploma's voor elk niveau en de schaakrobot Chessto gaat vaker helpen!

3. Schaakles op school met Chessity? Op veel scholen starten hele klassen binnenkort met schaakles, onder andere bij De Regenboog in Naaldwijk, de Van Rijckevorselschool in Hoek van Holland en PWA en de Prins Mauritsschool in De Lier.

4. Een clubkampioen op school voor een simultaan? Dat kan van 17 t/m 28 september en in de bibliotheek van De Lier (19 sept.) of Naaldwijk (26 sept.).

5. De Voorrondes van het Westlands Basisscholen Schaak Kampioenschap op woensdagmiddagen in november?

Vriendelijke groeten,

Namens het team,

Nico Arkesteijn

   
De Regenboog

Aalbersestraat 47
2672 DR Naaldwijk
0174-622870
info@regenboog.wsko.nl

Bezoek website

 
Copyright © 2015 Regenboog.wsko.nl
Online versie | Afmelden